t: +44(0)1253 794206
m: +44(0)7514 006805
combined kitchen dining lounge combined kitchen dining lounge combined kitchen dining lounge

Victorian house renovation, Lytham

The property is a substantial Victorian semi detached house in the heart of Lytham’s Avenues Conservation Area.

The clients wished to review the ground floor of the property to make better use of the areas available for use by the growing family and allow better access to the garden areas. The alterations focused on the rear of the property, which was formerly a collection of kitchen, small rooms and circulation areas with changing levels.

The new arrangement creates a large open plan dining/kitchen/lounge area, with a separate utility room and visitor toilet. Access to the garden is through the lounge area, with an additional door from the kitchen area.

The changes have transformed the way the house is used. The creation of the large space provides generous areas for the family to enjoy together, or at various times, for different activities.

(Kitchen images are courtesy of Iroko Designs)

back to residential projects...

Abito Architects provided us with a professional service from start to finish and we are delighted with the results.

Andrew and Louise Jeffery